Voor- en nadelen opsporingsmethodes foutaansluitingen

Foutaansluitingen opsporen is niet zo lastig als het lijkt. Maar welke methode is het beste? Sanitas heeft de verschillende methodes van foutopsporing samen met opdrachtgevers op een rij gezet!

Welke opsporingsmethode kiest u?

Sanitas heeft in samenwerking met diverse opdrachtgevers een lijst gemaakt met de verschillende methodes en de voor- en nadelen die er kleven aan het opsporen van foutaansluitingen.

Voorkomen van gezondheidsrisico's noodzakelijk

Veel gemeentes en waterschappen zijn bezig met het onderzoeken van foutaansluitingen op de hemelwater- of regenwaterafvoer. Dit omdat de foutaansluitingen aanzienlijke problemen kunnen leveren wanneer de hemelwaterafvoer uitkomt op vijvers en sloten met alle risico's op gezondheid en veiligheid van de omwonenden.

Welke opsporingsmethode foutaansluiting past bij uw rioolstelsel?

Er zijn verschillende methodes om foutaansluitingen op te sporen, afhankelijk van het type riool en de ligging ten opzichte van het grondwater met ieder een eigen prijskaartje en verschillende voor- en nadelen.

Voordelen RioolScan

Een groot voordeel van de RioolScan ten opzichte van andere methodes zijn de snelheid en de kosten. De opsporing van foutaansluitingen met de RioolScan werkt van een globale scan om de strengen op te sporen, naar de exacte plaatsbepaling in een 'verdachte' streng.

Door gebruik te maken moderne technieken als sensoren en draadloos internet, kunnen gegevens direct uitgelezen en verwerkt worden. Dit betekent dat u snel uitsluitsel heeft over aan te pakken foutaansluitingen tegen relatief geringe kosten.

Vergelijken met andere methodes

Wilt u weten welke andere methodes er zijn kijk dan op:

sanitas-water.nl/fileadmin/user_upload/Voor_en_nadelen_diverse_methodes.pdf